Facebook LinkedIn Twitter

Een succesvol EVC traject, verhaal uit de praktijk.

Een succesvol EVC traject!
EVC: het erkennen van Eerder Verworven Competenties. Wel veel (werk)ervaring maar nergens vastgelegd. Daarvoor is het Ervaringscertificaat bedoeld; een officieel waarde document.

Lees hier een succesverhaal uit de praktijk:
Door ontwikkelingen in haar huidige functie bij Rabobank Vallei & Rijn en door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wilde Henriëtte van Manen (45 jaar) haar positie versterken. Haar doel was een mbo-diploma niveau 4 te halen door middel van het volgen van een EVC (Erkennen van Verworven Competenties) traject bij UPGRADE.

Henriëtte: “In de tweede helft van 2013 ben ik gestart met het EVC traject voor directie-secretaresse. Met bijna 25 jaar werkervaring was het EVC traject voor mij de ideale oplossing om mijn doel te bereiken. Mijn werkervaring sloot naadloos aan bij de kerntaken en werkprocessen die horen bij het mbo-diploma directie-secretaresse. Die ervaring heb ik vastgelegd in het digitale portfolio. Het traject verliep prima en de begeleiding was helder en duidelijk. In januari 2014 heb ik het EVC certificaat behaalt. Om voor het mbo-diploma in aanmerking te komen, heb ik toetsen gemaakt voor Nederlands, Engels en rekenen. Dat was spannend , maar ik heb ze gelukkig met een goed resultaat afgesloten. In juli heb ik mijn mbo-diploma in ontvangst mogen nemen en kon bij mij thuis de vlag uit. Ik voel me nu sterker in mijn schoenen staan binnen de organisatie waar ik werkzaam ben en ik oriënteer me op mogelijke vervolgstappen.”.

Een succesvol EVC traject, verhaal uit de praktijk.